Toimitustavat- ja kulut

Mistä tiedän, koska tilaus on noudettavissa?Saat ilmoituksen tekstiviestillä tai sähköpostilla, kun tilauksesi on noudettavissa. Voit myös seurata tilausta verkkokaupan ”Omat sivut” palvelusta.
Voinko ohjata tilauksen haluamaani paketti-
automaattiin?
Ota käyttöön Posti Oma noutopiste -palvelu, jonka avulla voit itse valita, mistä postista tai automaatista noudat pakettisi. Palvelu on maksuton. Oletuksena paketit toimitetaan Postin lähimpään toimipisteeseen.
Lisätietoja Postin Oma noutopiste -palvelusta löydät täältä:
https://www.posti.fi/henkiloasiakkaat/vastaanota/lahetysten-vastaanottaminen.html
Mitkä ovat toimituskulunne?Toimitettavaan tilaukseen lisätään toimituskulut. Tilattujen tuotteiden lukumäärä tai niiden koko eivät vaikuta toimituskulujen suuruuteen.

Toimituskulut
Toimitettavaan tilaukseen lisätään toimituskulut. Tilattujen tuotteiden lukumäärä tai niiden koko eivät vaikuta toimituskulujen suuruuteen.  

 TOIMITUSTAPA TOIMITUSKULU (hinnat per lähetys)
 Nouto tavaratalosta Alk. 0 € (Tavaratalojen väliset siirrot alkaen 6,90 €)
 Drive-In nouto Alk. 0 € (Tavaratalojen väliset siirrot alkaen 6,90 €)
 Motonet kotiinkuljetus 14,90 €
 Postipaketti 4,90 €
 Postipaketti kotiinkuljetuksella (Kotipaketti) 9,90 €
 Matkahuollon Lähellä-paketti 5,10 €
 Matkahuollon Bussipaketti 5,10 €
 Schenker kotiintoimitus 39,90 €

Toimitustavat
Toimitukset lähetetään Postin tai Matkahuollon kuljettamana. Haluamasi toimitustavan voit valita verkkokaupassa ostotapahtuman toimitustapa välilehdeltä. Toimitamme tilaukset kaikkialle Manner-Suomeen. Emme toimita verkkokaupan tai puhelinmyynnin tilauksia Ahvenanmaan postinumeroihin.

Kotiinkuljetus

Tuotteesi toimitetaan sinulle viimeistään 3 arkipäivän sisällä tilauksesta, mikäli tuote on saatavilla valitsemassasi tavaratalossa, ja asut tavaratalosta 15 kilometrin säteen kattavalla alueella. Toimitukset lähetyksen yhteispainon ollessa 100 kg asti. Jokainen alkava 100 kg veloitetaan erikseen 9,90 €.

Tilaukset toimitetaan pääsääntöisesti klo 16.30-20 välillä. Ilmoitamme tekstiviestillä ja/tai sähköpostitse, kun tilaus on kerätty valmiiksi odottamaan kuljetusta, jonka lisäksi lähetämme sinulle tekstiviestin, kun kuljettajamme lähtee Motonet-tavaratalosta kierrokselle toimittamaan tilauksia.

Tilaus toimitetaan kotiovesi ulkopuolelle. Lähetystä ei luovuteta vastaanottajalle käteen, vaan kuljettaja soittaa ovikelloa ja asettaa lähetyksen oven eteen. Kuljettaja odottaa muutaman metrin päässä, kunnes asiakas vastaanottaa lähetyksen. Pakkausmateriaalien (lavat, pahvit, muovit, muu pakkausmateriaali) hävittämisestä vastaa asiakas. Jos kyseessä on isompi tai painava tuote, niin varauduthan tarvittaessa itse olemaan kantoapuna.

Kerrostaloissa yli 30 kilogramman painoiset tuotteet toimitetaan rappukäytävän alaovelle, ei kerroksiin.

Mikäli et ole kotona, paketti jätetään ovesi eteen. Jos asut kerros- tai rivitalossa, jossa tilausta ei ole turvallista jättää ovesi eteen, tilaus palautuu kuljettajan mukana takaisin tavarataloon.

Tavarataloon palautuneen tilauksen voit noutaa tavaratalosta drive-in noutotilausten noutopaikalta. Kuljettaja ei pyydä vastaanottajalta allekirjoitusta, vaan toimitus kirjataan kuljettajan toimesta toimitetuksi. Huomioithan, että kuljettajat eivät käsittele maksupäätteitä.

Huomioitavaa

Kotiinkuljetus-palvelu on saatavilla ainoastaan Manner-Suomessa Motonet-tavaratalojen lähistöllä sijaitseviin toimitusosoitteisiin, mukaan lukien loma-asunnot/kesämökit, joissa on perille asti autolla päästävä katkeamaton tieyhteys. Tilauksia ei siis toimiteta esimerkiksi lossiyhteyden yli saaristoon.

Postipaketti:

Postipaketti toimitetaan lähimpään postitoimipisteeseen noudettavaksi. Saat saapumisilmoituksen tekstiviestinä tilauksen yhteydessä antamaasi matkapuhelinnumeroon. Posti säilyttää paketteja 7 päivää, jonka jälkeen noutamaton paketti palautetaan lähettäjälle.

Voit seurata tilauksen kulkua myös toimitusvahvistuksessa olevan seurantatunnuksen avulla Postin sivuilla https://www.posti.fi/henkiloasiakkaat/seuranta/

Postin kotiinkuljetus, Kotipaketti
Posti ottaa sinuun puhelimitse yhteyttä sopiakseen tarkan toimitusajan. Palveluun kuuluu 2 soittoyritystä ja yksi jakeluyritys. Mikäli pakettia ei voida toimittaa kotiosoitteeseen, on se myöhemmin noudettavissa postitoimipaikasta. Posti säilyttää paketteja 7 päivää, jonka jälkeen noutamaton paketti palautetaan lähettäjälle.

Postin Oma noutopiste -palvelu

Postin Oma noutopiste- palvelun avulla voit itse valita, mistä postista tai automaatista noudat pakettisi. Palvelu on maksuton. Lue lisää palvelusta Postin sivuilta https://www.posti.fi/henkiloasiakkaat/vastaanota/lahetysten-vastaanottaminen.html.

Matkahuolto, Bussipaketti 
Lähetyksen enimmäispaino 35 kg.

Matkahuolto, Lähi-paketti
Lähetyksen enimmäispaino 35 kg.

Voit seurata tilauksen kulkua myös toimitusvahvistuksessa olevan seurantatunnuksen avulla Matkahuollon sivuilla https://www.matkahuolto.fi/seuranta.

Tilauksen saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä tilauksella antamaasi matkapuhelinnumeroon, tai numeron puuttuessa kirjeellä.

Schenker kotiintoimitus

Suurikokoisten tuotteiden toimitus haluttuun osoitteeseen. Toimitukset sisä-Suomeen, ei saaristoon. Toimitusaika 2-3 vuorokautta. Ei sisäänkantoa. Toimitus ei sisällä lähetyksen sisään-, kerros-, tai uloskantoa eikä asennusta tai vanhan tuotteen poisvientiä. Paketti toimitetaan ulko-ovelle tai suurempi lähetys jakeluauton viereen, paikkaan mihin autolla pääsee.

Yleistä toimituksista

Kuljetusteknisistä syistä emme voi lähettää yli 35 kg tuotteita Postin kautta tai yli 35 kg tuotteita Matkahuollon kautta. Näitä tuotteita voit kuitenkin tilata ja noutaa maksutta kaikista Motonet tavarataloista. Öljyt ja nesteet sekä akut toimitetaan ainoastaan Matkahuollon kautta.

Matkahuollon Lähellä-pakettia ei voi käyttää akkujen toimittamiseen.

Osa tuotteista on ominaisuuksiensa vuoksi rajattu noudettavaksi tavaratalosta.